­ EMİNE KIVANÇ EVİ | Kültür Portalı

Emine Kıvanç Evi - Denizli

Adı Emine Kıvanç Evi
Mah. Köy - Mevkii Pınarlar Mahallesi
Adres Pınarlar (Kasabası) Mahallesi Yenicami Sokak No:5 Tavas İlçesi DENİZLİ
Vakfiye
Genel Tanım Tavas İlçesi, Pınarlar (Kasabası) Mahallesi, Yeni Cami Sokak, No:5’te bulunan konut iki katlı olup, duvarları taş örgü olup, çatısı ise alaturka kiremitle örtülüdür.
Yapılan Onarımlar Çatısı dönem içinde tamir edilmiştir.
Ayrıntılı Tanımı Tavas İlçesi, Pınarlar (Kasabası) Mahallesi, Yeni Cami Sokak, No:5’te bulunan konut iki katlı olup, duvarları taş örgü olup, çatısı ise alaturka kiremitle örtülüdür. Ancak çatının bazı bölümleri Marsilya kiremidiyle tamir edilmiştir. Açık sofalı plan tipine sahip evin sofası doğu taraftadır. Batı tarafında ise sofaya açılan yan yana dört oda sıralanmıştır. Sofada ahşap direklerin taşıdığı dokuz adet Bursa kemeri oluşturulmuştur. Sofanın iki köşesine çıkma yapılmıştır. Zemin kattan karşılıklı iki merdivenle çıkılan sofanın tavanı ahşapla kaplanmıştır. Sofaya açılan odalarda ise ahşap yüklükler, dolaplar ve geometrik şekilli ahşap plakaların birleştirilmesinden oluşturulan kapılarda; oyma gülbezek motifleri dikkat çeker. Kuzey tarafındaki oda tavanı, oyma çıtalarla yapılmış kare şekiller oluşturularak dekore edilmiştir. Konut, gerek ahşap işlemeleri, gerekse açık sofalı olması yönüyle geleneksel Türk Evi planındadır.
Tescil Kararı Aydın KTVKBK'nun 25.06.2008 gün ve 1629 sayılı kararı

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1524    Eklenme Tarihi : 01 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 25 Haziran 2014 Çarşamba