­ DUMANLI KÖYÜ ESKİ CAMİİ (KAYIKÇI ŞABAN AĞA CAMİİ) | Kültür Portalı

DUMANLI KÖYÜ ESKİ CAMİİ (Kayıkçı Şaban Ağa Camii) - Çankırı

Yaptıran Şaban Ağa
Yapım Tarihi 18. yüzyıl
Kitabe yok
Vakfiye yok
Genel Tanım Duvarlar kesme taştan örülmüş, kıble cephesinde yer alan bir madalyon içinde Sultan Abdülmecit’in tuğrası bulunur.
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar 1897 yılında Sultan Abdülmecit adına zamanın Çerkeş kadısı Tosyalızade Ali Vefa Efendi onarımını yaptırmıştır.
Ayrıntılı Tanımı Cami minare kaidesindeki kitabeye göre 18. yüzyılda Şaban Ağa tarafından yaptırılmıştır. Batı cephe giriş kapısı iç alınlığındaki kitabeye göre de 1897 yılında Sultan Abdülmecit adına zamanın Çerkeş kadısı Tosyalızade Ali Vefa Efendi onarımını yaptırmıştır. Yapı kare planlı ve bağdadi kubbelidir. Doğu ve batı cephelerde yer alan iki ayrı kapıdan girilir. Duvarlar kesme taştan örülmüş, kıble cephesinde yer alan bir madalyon içinde Sultan Abdülmecit’in tuğrası bulunur. İçteki kalem işleri Tosyalı Usta tarafından yapılmıştır.
Tescil Kararı 28.02.1997 - 5089

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 3629    Eklenme Tarihi : 26 Kasım 2014 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 26 Kasım 2014 Çarşamba