­ DOKUZKARDEŞLER ÇAMI | Kültür Portalı

DOKUZKARDEŞLER ÇAMI - Çankırı

Mah. Köy - Mevkii Karacahöyük Köyü, Dokuzkardeşler Mevkii, Çerkeş / ÇANKIRI
Adres Karacahöyük Köyü, Dokuzkardeşler Mevkii, Çerkeş / ÇANKIRI
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Çankırı Orman İşletme Müdürlüğü
Yapım Tarihi 200 yıllık
Vakfiye -
Genel Tanım Çerkeş İlçesi, Karacahöyük Köyü, Dokuzkardeşler Mevkiinde, (X) 4534735, (Y) 502121 koordinatlarında bulunmaktadır. Adını gövdeden çıkan 9 adet çataldan almaktadır. Türü Pinus Nigra (Karaçam) olarak bilinen ağacın gövdesi 1.50 metreden sonra 9 adet çatala ayrılmış vaziyettedir. Ağacın boyu 25 metre yüksekliğinde olup, 465 m² lik bir alanı kaplamaktadır. Dokuz adet çatala ayrılmış dallardan bir tanesi kırılmış vaziyettedir. Tahmini yaşı 200 yıllık olan ağacın genel sağlık durumu iyidir.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Çerkeş İlçesi, Karacahöyük Köyü, Dokuzkardeşler Mevkiinde, (X) 4534735, (Y) 502121 koordinatlarında bulunmaktadır. Adını gövdeden çıkan 9 adet çataldan almaktadır. Türü Pinus Nigra (Karaçam) olarak bilinen ağacın gövdesi 1.50 metreden sonra 9 adet çatala ayrılmış vaziyettedir. Ağacın boyu 25 metre yüksekliğinde olup, 465 m² lik bir alanı kaplamaktadır. Dokuz adet çatala ayrılmış dallardan bir tanesi kırılmış vaziyettedir. Tahmini yaşı 200 yıllık olan ağacın genel sağlık durumu iyidir.
Orjinal Kullanım Ağaç
Bugünkü Kullanımı Ağaç
Tescil Kararı 17.12.2008 - 3757

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 2885    Eklenme Tarihi : 22 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 22 Mart 2013 Cuma