­ DİGOR-MÜREN KİLİSESİ | Kültür Portalı

DİGOR-MÜREN KİLİSESİ - Kars

Adı DİGOR-MÜREN KİLİSESİ
Mah. Köy - Mevkii KARABAĞ KÖYÜ
Adres KARS/DİGOR
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş HAZİNE
Vakfiye
Genel Tanım M.S. 8. yüzyıl sonlarında inşa edilen Müren kilisesi Anı örenyeri ile çağdaş olup, kesme dikdörtgen tüf taşından yapılmıştır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı M.S. 8. yüzyıl sonlarında inşa edilen Müren kilisesi Anı örenyeri ile çağdaş olup, kesme dikdörtgen tüf taşından yapılmıştır. Bu bölgede ilk kilise olarak yapıldığı anlaşılan kilisenin üç giriş kapısı bulunmaktadır. İç ve dış cephe duvarlarında kesme tüf taşı üzerine oyma tekniğiyle yapılmış çeşitli haç motifleri bulunmaktadır.Kilisenin çatı kısmından başlayarak yarım kubbe şeklinde bir üçken kubbesi mevcuttur. 8 adet penceresi bulunan kilise bir miktar tahribata uğramışsa da günümüze kadar ayakta kalabilmiştir.