­ DENİZLİ I NUMARALI SAĞLIK OCAĞI | Kültür Portalı

Denizli I Numaralı Sağlık Ocağı - Denizli

Mah. Köy - Mevkii Saraylar Mahallesi
Adres Saraylar Mahallesi Hastane Caddesi Merkezefendi İlçesi DENİZLİ
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş Hazine
Yapım Tarihi 1930'lu yıllar
Vakfiye
Genel Tanım Saraylar Mahallesi, Hastane Caddesi’nde yer alan I No’lu Sağlık Ocağı Binası, 1930’lu yıllarda yapılmış olup, dikine dikdörtgen planlı iki katlı bir binadır. Bina bakımlı ve sağlam bir görünüşe sahiptir.
Yapılan Onarımlar Bilinmiyor
Ayrıntılı Tanımı Saraylar Mahallesi, Hastane Caddesi’nde yer alan I No’lu Sağlık Ocağı Binası, 1930’lu yıllarda yapılmış olup, dikine dikdörtgen planlı iki katlı bir binadır. Bina bakımlı ve sağlam bir görünüşe sahiptir. İki katlı binanın girişi güneydoğu cephesinde yuvarlak kemerli, sekiz adet sütunların taşıdığı kemerli bölümden geçilerek sağlanır. Odalar ortada bulunan koridora açılmaktadır. Malzeme olarak temelde taş, üst duvarlarda yığma tuğla, çatısı kiremitle örtülüdür
Orjinal Kullanım Resmi Kurum
Bugünkü Kullanımı Resmi Kurum
Önerilen Kullanım Resmi Kurum
Tescil Kararı İzmir II Numaralı KTVKK'nun 12.06.1996 gün ve 5886 sayılı kararı
Revizyon
Görüntülenme Sayısı : 1382    Eklenme Tarihi : 20 Ağustos 2014 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 20 Ağustos 2014 Çarşamba