­ ÇİZMECİ ÇİFTLİĞİ SU HAVUZU | Kültür Portalı

ÇİZMECİ ÇİFTLİĞİ SU HAVUZU - Osmaniye

Adı ÇİZMECİ ÇİFTLİĞİ SU HAVUZU
Adres Aşağı Çıyanlı Köyü Kadirli
Vakfiye
Genel Tanım 200x220 cm ebatlarında tuğla duvar örgülü, pişmiş toprak tuğla döşeli, sıvalı, kuzeydoğu duvarı yıkık yok, zeminin 3/2 kısmı tahrip edilmiş olan 80 cm derinliğine sahip su havuzudur.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı 15.11.1999 da yapılan kurtarma kazısı sonucu ortaya çıkan, zeminden yaklaşık 30cm altta ortaya çıkan duvar parçasının açılması sonucu çıkan yapı 200x220cm ebatlarında tuğla duvar örgülü pişmiş toprak tuğla döşeli sıvalı, kuzey doğu duvarları yıkık, zeminin 2/3 si tahrip edilmiş olan 80cm derinliğe sahip bir su havuzudur. Kireç kum karışımı bir harçla pişmiş toprak ve levha tuğlarla örülü duvar üst kısmından 5cm dışa taşkındır. Yapının zemini defineciler tarafından tahrip edilmiştir. Kalan parçalardan zeminin pişmiş toprak, levha tuğlalarla döşeli olduğu anlaşılmıştır.