­ ÇAMURLUK GÖLÜ HÖYÜĞÜ | Kültür Portalı

ÇAMURLUK GÖLÜ HÖYÜĞÜ - Sivas

Adı ÇAMURLUK GÖLÜ HÖYÜĞÜ
Harita No J.36. b-1
Mah. Köy - Mevkii Dikili Köyü, Çamurluk Gölü
Adres Dikili Köyü, Çamurluk Gölü-ŞARKIŞLA
Vakfiye
Genel Tanım Şarkışla ilçesi, Merkez bucağına bağlı ve ilçeye 8 km. mesafede bulunan Dikili Köyü sınırları içerisinde Çamurluk Gölü mevkiinde bulunmaktadır. Köyün yaklaşık 1 km. güneyinde yer alan höyüğe, toprak arazi yolları ile ulaşım sağlanmaktadır. Höyük, doğal bir pur tepe üzerinde yer almakta olup, yayvan ve yaklaşık 5-6 m. yüksekliğindedir. Kuzey-batı, güney-doğu uzantısında ve yaklaşık 120x40 m. ebatları4ndaki höyük üzerinden; Kalkolitik, Orta Tunç Çağı, Demir Çağ, Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait seramik parçaları toplanmıştır. Etrafı tarımsal araziler ile çevrili olup, höyük üzeri de traktörle sürülmüş ve tarıma açılmıştır.
Yapılan Onarımlar --
Ayrıntılı Tanımı Şarkışla ilçesi, Merkez bucağına bağlı ve ilçeye 8 km. mesafede bulunan Dikili Köyü sınırları içerisinde Çamurluk Gölü mevkiinde bulunmaktadır. Köyün yaklaşık 1 km. güneyinde yer alan höyüğe, toprak arazi yolları ile ulaşım sağlanmaktadır. Höyük, doğal bir pur tepe üzerinde yer almakta olup, yayvan ve yaklaşık 5-6 m. yüksekliğindedir. Kuzey-batı, güney-doğu uzantısında ve yaklaşık 120x40 m. ebatları4ndaki höyük üzerinden; Kalkolitik, Orta Tunç Çağı, Demir Çağ, Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait seramik parçaları toplanmıştır. Etrafı tarımsal araziler ile çevrili olup, höyük üzeri de traktörle sürülmüş ve tarıma açılmıştır.