­ BABA SULTAN CAMİ VE TÜRBESİ | Kültür Portalı

Baba Sultan Cami ve Türbesi - Bursa

Adı Baba Sultan Cami ve Türbesi
Mah. Köy - Mevkii Baba Sultan Köyü
Adres Baba Sultan Köyü Kestel/Bursa
Yaptıran Orhan Gazi
Vakfiye -
Genel Tanım Bursa'nın Kestel İlçesi'nin Babasultan köyünde bulunmakta olan cami 1335 yılında Orhan Gazi tarafından yaptırılmıştır.
Yapılan Onarımlar 1958-1963/1964
Ayrıntılı Tanımı Cami, Orhan Gazi tarafından 1335 tarihinde yaptırılmıştır. Baba Sultan cami iki mekandan ibarettir; duvar tekniğine göre batıdaki mekan orijinal olmayıp 19. yy. sonlarına tarihlenir. Cami ve türbe 1958 yılında vakıflar, 1963-64 yıllarında ise Bursa Eski Eserleri Sevenler Derneği tarafından onarılmıştır. Doğudaki mekan kuzey-güney doğrultusunda düzensiz dikdörtgen planlıdır. Kuzeyindeki son cemaat yeri iki yuvarlak kemerle üç bölüme ayrılmış ve tüm bölümler aynalı tonozlarla örtülmüştür. Her iki mekan içten sıvalıdır. Doğu mekanda dışta tuğla ve taş malzeme kullanılmış, iki sıra tuğla, bir sıra taş ile birlikte almaşık teknikle dizilmiştir. Kapı ve pencerelerin hafifletme kemerleri tuğladır. Batı mekan dıştan sıvalıdır.
Tescil Kararı 2000,11.06.2010/5876
Yayın Dizini BURSA ANSİKLOPEDİSİ-TÜRKİYE’DE VAKIF ABİDELERİ VE ESKİ ESERLER 1.2.3

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 6372    Eklenme Tarihi : 17 Mayıs 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 25 Eylül 2014 Perşembe