­ (ALIÇLI) HÖYÜK | Kültür Portalı

(ALIÇLI) HÖYÜK - Elazığ

Adı (ALIÇLI) HÖYÜK
Mah. Köy - Mevkii Akçakale Köyü
Adres Elazığ Merkez
Vakfiye
Genel Tanım Akçakale Köyünün 1 km kadar doğusunda, kırsal alanda bulunan höyük, Hankendi beldesinin yaklaşık 8 km güneyindedir. Harita üzerinde Kurt Tepe olarak anılan Höyük üzerinde herhangi bir kullanım mevcut değildir. Bitki örtüsü yer yer çalı formunda alıç ağaçları ile soğanlı bitki türleri dışında özelliksiz otsulardan ibarettir. Geniş bir yayılım alanına sahip olan höyüğün iki zirvesi bulunmaktadır. Eteklerinden zirveye kadar uzanan yamaçlarında yoğun seramik kalıntılarına rastlanmıştır. Yoğun bir şekilde tahribata uğramış olan höyük, defineciler tarafından yer yer kazılmıştır. Özellikle her iki zirvede açılan çukurlarda duvar ve temel kalıntılarının ortaya çıktığı görülmektedir. Farklı niteliklerde seramik çeşitlerine rastlanan höyüğün birden fazla döneme ev sahipliği yapmış olduğu ve tarihinin Kalkolitik döneme kadar uzandığı tahmin edilmektedir.
Yapılan Onarımlar ŞİMDİKİ TEHLİKELER: Kaçak kazı yapılma riski bulunmaktadır.
Ayrıntılı Tanımı -