­ ALİ HAN AĞA (UYSAL) EVİ | Kültür Portalı

ALİ HAN AĞA (UYSAL) EVİ - Şırnak

Adı ALİ HAN AĞA (UYSAL) EVİ
Mah. Köy - Mevkii İsmet Paşa Mah
Adres Büyük Cami Sok. Merkez/ŞIRANAK
Vakfiye Var
Genel Tanım Büyük Cami Sok. İsmet Paşa Mah. bulunan ev bahçe içerisindedir.Batıya bakan sokak kapısından bahçeye girilmektedir. Ali Han Ağa evi iki katlı olarak düzenlenmiştir. Alt katta iki oda bulunmakta ve ev içerisinde bulunan merdivenlerle ikinci kata çıkılmaktadır.
Yapılan Onarımlar -
Ayrıntılı Tanımı Büyük Cami Sok. İsmet Paşa Mah. bulunan ev bahçe içerisindedir. Batıya bakan sokak kapısından bahçeye girilmektedir. Ali Han Ağa evi iki katlı olarak düzenlenmiştir. Alt katta iki oda bulunmakta ve ev içerisinde bulunan merdivenlerle ikinci kata çıkılmaktadır. Alt kat ve üst katta iki oda, bir salon bulunmaktadır. Ve bir mutfak var. Odalarda iki pencere bulunur. Üst katta evin giriş kapısının üstündeki kemer üzerinde yazılar bulunmakta, yine bu kemerin üzerinde kare bir pano içerisinde kitabe bulunur. Pencereler demir şebekelerle kapatılmıştır.
Tescil Kararı -
Yayın Dizini TOP, Mehmet. Hakkari ve Şırnak İlleri ve İlçeleri Yüzey Araştırması, 2004. 23. Araştırma Sonuçları T