­ AĞDA CAMİİ | Kültür Portalı

Ağda Camii - Bolu

Adı Ağda Camii
Mah. Köy - Mevkii Gölyüzü
Adres Gölyüzü Mahallesi BOLU
Vakfiye
Genel Tanım Bolu İli, Merkez İlçe, Gölyüzü Mahallesi, İsmetpaşa Caddesi, 14 pafta, 125 ada, 1 parselde yer alan cami, kareye yakın dikdörtgen planlı ve düz ahşap tavanlıdır. Ağda Camii 19. yüzyılda inşa edilmiştir. 3 yönü yuvarlak kemerli, iki sütunce üzerine oturan asıl giriş mekanı kapatılarak, sağına son cemaat yeri eklenmiştir. Kadınlar mahfiline çıkış buradan sağlanmıştır. Kadınlar mahfili ve son cemaat yeri ahşap korkulukludur. Ahşap bir mimberi ve yarım daire niş içinde iki yanı sütunlu mihrabı vardır. Caminin dış yüzeyi sıvalı ve 1. sıra pencereleri dikdörtgen formlu, 2. sıra pencereleri ise basık kemerlidir. Minaresi silindirik gövdeli, tek şerefeli ve ahşap işçiliklidir. Dıştan kırma çatı ile örtülüdür.
Ayrıntılı Tanımı -