­ KONÇ ATMA | Kültür Portalı

Konç Atma - Artvin

Oyun

Küçük ağaç parçalarını en uzağa atabilme yarışıdır. Yarım metre boyunda kalınca iki adet yuvarlak çubuğun birer ucuna oval bir delik açılır. Bu deliğe geçebilecek kalınlıkta yaş ağaç dalları kesilir, bunlar burkularak lifli hale getirilir, kabuğu soyulur. Bu şekilde elastikiyet kazandırılan (sağole) dal, 10-15 santimetre boylarında kesilir. Bu parçalara “Konç” denir. Önceden hazırlanmış çubukların deliğine birer Konç takılır. Oyuncular birbirinden biraz mesafeli durarak sapan taşı atar gibi çubukları başlarının üzerinde sallayarak konçları kuvvetlice uzaklara sevk ederler. Beyaz Konçların havada süzülerek uçması ve en uzağa atabilme yeteneği çocuklara büyük bir keyif verir, mutlu eder.

Görüntülenme Sayısı : 557    Eklenme Tarihi : 28 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 28 Mart 2022 Pazartesi