­ BARBAROS YOLU / KRAL YOLU EFSANESİ | Kültür Portalı

Barbaros Yolu / Kral Yolu Efsanesi - Tekirdağ

Efsaneler

Tekirdağ'a bağlı deniz kenarında bir köy olan Barbaros’da bir bey varmış. Tekirdağ Beyi'nin oğlu Barbaros Beyi'nin kızına aşık olmuş. Babasından kızı istemesini rica etmiş. Barbaros Beyi kızını bir şartla verecekmiş. Bu şart da Tekirdağ'dan Barbaros’a kadar denizin hemen yanından bir yol yapılmasıymış. Tekirdağ Beyi yolu yaptırmış. Böylece çocukları birbirleriyle evlenmişler. Bir gün Tekirdağ'dan Barbaros’a giderken deniz çok dalgalıymış. Deniz kenarındaki yolda giden araba, atlar ve iki genç dalgalara kapılarak uçsuz denizde boğulmuşlar. Barbaros Beyi gençlerin ölümünden (yolun yapılmasını istediği için) kendini sorumlu tutmuş.

O zamandan beri denizin içinde taşlardan bir yol bulunmaktadır. Ancak, bazı kısımları çökmüş ve üzerini midyelerle yosunlar kaplamıştır.

Kaynak: http://www.tekirdagkulturturizm.gov.tr/anlatmalar.html adresinden 21.07.2014 tarihinde alınmıştır.

Görüntülenme Sayısı : 13438    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 14 Aralık 2020 Pazartesi