­ AŞK ATEŞİN’İ GÖRMEK İÇİN TÜRKÜSÜ | Kültür Portalı

Aşk Ateşin’i Görmek İçin Türküsü - Hakkari

Müzik

Aşk Ateşin’i Görmek İçin Aşk ateşin’ görmek için Benle bir konuşun yeter Aşk halini herkes bilsin O hileyle hep zulmeder. Aşk haliyle sarhoş oldum Günden güne hakir oldum Yolsuz ve delilsiz kaldım Herkesi çilekeş eder. Yük etmeyin fazla gamı Gül hasretinde olanı Gözü perçemle dolanı Nurlu alnı bedbaht eder. Zülf dökülür nurlu alna Renk verir güneşe, aya Perdeden görünmez yazma Ardıçla’ yarenlik eder. Açar saçın bozguncuya Koklatır; ne ar, ne haya Aman, eyvah, yazık oysa Gözler nasıl da kül eder. O gözler günüme doldu Şaraptan bir kadeh verdi Emretti, hemen iç dedi Sarhoşluğu zehir eder.

Görüntülenme Sayısı : 719    Eklenme Tarihi : 10 Mayıs 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 03 Ocak 2022 Pazartesi