­ ANKARA ANDEZİT TAŞI | Kültür Portalı

Ankara Andezit Taşı - Ankara

Doğal Semboller

Ankara Gölbaşı Andezit Taşı, Anadolu medeniyetleri içinde doğal malzeme olarak günümüze kadar gelmektedir. Andezit Taşı pembe ve gri renklerde olup, aşınmaya dayanıklıdır. Kaymayı engelleyici özellik taşır ve dekoratiftir. Kışın sıcak tutma özelliğinden dolayı devlet binaları, apartman ve villa türü yapıların dış cephelerinde izolasyon malzemesi olarak tercih edilmektedir. Kaymama özelliği ile ıslak mekanlarından etkilenmez, bakım gerektirmez ve renk özelliğini kaybetmez. Bu özelliklerini yıllarca korur. Dekoratif ve kaymaz olması nedeniyle belediye ve inşaat sektörünün vazgeçilmez tercihidir.

Görüntülenme Sayısı : 1258    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 15 Aralık 2021 Çarşamba