­ TÜRKİYE SAN SEBASTİAN GASTRONOMİKA ULUSLARARASI GASTRONOMİ KONGRE VE FUARI’NDA KONUK ÜLKE | Kültür Portalı

Türkiye San Sebastian Gastronomika Uluslararası Gastronomi Kongre Ve Fuarı’Nda Konuk Ülke - Ankara

İspanya'nın San Sebastian şehrinde-6 Ekim 2016 tarihleri arasında 18. kez düzenlenen San Sebastian Gastronomika Uluslararası Gastronomi Kongresi ve Fuarı, dünyaca ünlü şeflerin katılımları ile gastronomi alanında özel tekniklerin, çağdaş yaklaşımların, inovasyonların paylaşıldığı; aralarında çok sayıda Michelin yıldızlı şefin de bulunduğu gastronomi profesyonelleri tarafından yemek sunumları ve tadımları gerçekleştirilen bir platformdur. Alanında bu açıdan dünyada tek olma niteliği taşıyan kongre, uluslararası gastronomi sektörünün en önemli etkinliklerinden biridir. Bu kapsamda Türkiye, Bakanlığımız girişimi ve organizasyonu ile ilk kez ve konuk ülke statüsünde temsil edildi.
Haber ve Duyurular
09.01.2017
TÜRKİYE CUMHURİYETİ KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI

İspanya’nın San Sebastian şehrinde bu yıl 18. kez düzenlenen San Sebastian Gastronomika Uluslararası Gastronomi Kongresi ve Fuarı, dünyaca ünlü şeflerin katılımları ile gastronomi alanında özel tekniklerin, çağdaş yaklaşımların, inovasyonların paylaşıldığı; aralarında çok sayıda Michelin yıldızlı şefin de bulunduğu gastronomi profesyonelleri tarafından yemek sunumları ve tadımları gerçekleştirilen bir platformdur. Alanında bu açıdan dünyada tek olma niteliği taşıyan kongre, uluslararası gastronomi sektörünün en önemli etkinliklerinden biridir. Bu kapsamda Türkiye, Bakanlığımız girişimi ve organizasyonu ile ilk kez ve konuk ülke statüsünde temsil edildi.

Göbeklitepe’den günümüze kadar Anadolu’dan geçen medeniyetlerden izler taşıyan geleneksel gastronomi kültürümüzün yanı sıra Modern Türk Mutfağı ilk kez gastronomi özelinde uluslararası bir vitrinde yer aldı.

Yalnızca sektör profesyonellerine açık olan 4 gün süreli kongre esnasında, aynı mekânda 3 gün süre ile profesyoneller yanında halka da açık olan bir gastronomi fuarı düzenlendi. “Sokak lezzetleri” adı altında düzenlenen etkinlik çerçevesinde ülkelerin geleneksel sokak yemekleri tanıtıldı.  Ayrıca, seçilen belirli ülkelerden aşçılar, hakla açık canlı performanslar gerçekleştirdiler. 2-5 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleşen 18. Gastronomika Kongre ve Fuarında, bu yıl 5 kıtada 7 ülkeden gelen 50 şef farklı gastronomik bölgelerden sunumlar gerçekleştirerek küresel gastronominin mevcut durumunu özetlediler.

Güney Afrika, Brezilya, Japonya ve Macaristan ile birlikte 5 konuk ülkeden biri olarak ilk kez katılım sağladığımız kongrede; Mehmet Gürs, Maksut Aşkar, Deniz Şahin ve Cüneyt Asan, etkinliğin kongre ayağında avant-garde ve geleneksel Türk mutfağından örnek sunumlar gerçekleştirerek beğeni topladılar.

Fuar alanında özel tasarlanmış bir alanda Bakanlığımızca görevlendirilen heyette yer alan aşçılardan, Hazer Amani, Murat Deniz Temel, Mustafa Otar ve Ali Ronay tarafından canlı performanslarla; Göbeklitepe Mutfağı, Selçuklu Mutfağı, Anadolu Mutfağı ve Modern Türk Mutfağı örneklerinin pişirme, sunum ve tadımları gerçekleştirildi.    

Kongre merkezi ile aynı mekanda olan fuar alanında, ülkemize ait 24 metrekarelik bir stantta, 03-05 Ekim 2016 tarihleri arasında her gün, kongre molalarına denk gelecek şekilde, yöresel ürünler ve Türk tatlılarının sunumu gerçekleştirildi. Ayrıca ülkemiz mutfak kültürünün anlatıldığı “Gastronomi Broşürleri” ilgililere takdim edildi.

Ayrıca, Gastronomika’ya katılan Türk şefler ve basın mensupları ile iki ayrı kahvaltı etkinliğinde bir araya gelinerek, ülkemizin gastronomisinin mevcut durumu ve mutfak değerlerimizin turizm zenginleştirilmesinde daha etkili kullanılması üzerine bilgi alışveriş yapıldı.

Bu yıl 18.’si düzenlenen ve ülkemizin ilk kez yer almış olduğu San Sebastian Gastronomik’ya ilişkin sayısal verile aşağıdaki gibidir;

TÜRKİYE SAN SEBASTİAN GASTRONOMİKA ULUSLARARASI GASTRONOMİ KONGRE VE FUARI’NDA KONUK ÜLKEİNDİR

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1257    Eklenme Tarihi : 09 Ocak 2017 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 09 Ocak 2017 Pazartesi