­ DÜZCE’NİN FINDIĞI, BALI VE TARHANASI KÜLTÜR ÜRÜNLERİ OSCAR YARIŞMASINDA GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR… | Kültür Portalı

Düzce’Nin Fındığı, Balı Ve Tarhanası Kültür Ürünleri Oscar Yarışmasında Görücüye Çıkıyor… - Düzce

DÜZCE’NİN FINDIĞI, BALI VE TARHANASI KÜLTÜR ÜRÜNLERİ OSCAR YARIŞMASINDA GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR… Düzce Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından aday gösterilen ürünler 26 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan Kültür Ürünleri OSCAR Yarışmasında markalaşmış ürünlerle aynı kategoride yarışacak. 26 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşecek olan Kültür Ürünleri OSCAR yarışması iddialı göstergelere ev sahibi yapıyor. Karadeniz’in Marka objesi olan ve ismi Giresun ile özdeşleşen Fındık için Düzce bende varım dedi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından aday gösterilen ürünler arasında en dikkat çekeni Giresun ve Ordu ile aynı kategoride yarışacak olan Düzce fındığı oldu. Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü gıda alanında üç firmayı aday gösterdi. Yasemin Karslıoğlu ve Ercan Sak yönetimindeki Albedo Gıda fındık dalında yarışmaya katılırken, Dursun Söğüt Yönetimindeki Yolcular gıda Orman Gülü Bal’ı alanında ve Tahsin Altun yönetimindeki Taç Tarım A.Ş ise yarışmaya el yapımı tarhana alanında katılacaklar.
Haber ve Duyurular
10.03.2017
Ulusal
Yaşama Dokunanlar Platformu
Gıda alanında üretim yapan ve kültürel özellik taşıyan uluslararası lansman projesi çerçevesinde sergileyerek, bulundukları ilin kültürel üretim tanıtımını yapmak, pazar ağı içerisinde yer alma olanağına kavuşmak ve kültür turizminde üretim temsilleriyle şehrin kültür ve turizm ticaretine ivme kazandırmak amacıyla, küçük üreticilerin büyük kültür ürünleri konulu “Kültür Ürünleri Oscar’ı Yarışması” 26 Nisan 2017 tarihinde İstanbul Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşecek. 81 İli kapsayan yarışma illerin Kültür Müdürlükleri ve Belediyelerin Kültür Müdürlükleri himayesinde yarışmaya her ilden 3 üretici katılabilecektir. Yarışmaya uluslararası kuruluşların yanı sıra ticaret, kültür ve turizm ateşe ve elçileri jüri olarak katılacak olup, değerlendirme sonucunda dereceye giren kuruluşlar ve şehirler uluslararası lansman çalışmalarında tanıtımları yapılacak. Gıda sektörünün ihracatçıları, üretim grupları, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin ticaret bölümleri katılacak olup, Türkiye’de ilk defa uygulanacak geniş tanıtım içerikli ve küçük üreticinin desteklenmesi, şehirlerin tanıtımına katkı sağlanması ve kültürel kolektif yapıların pekiştirilmesi hedeflenmektedir.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1823    Eklenme Tarihi : 10 Mart 2017 Cuma    Güncellenme Tarihi : 10 Mart 2017 Cuma