­ YILDIRIM KÜLLİYESİ | Kültür Portalı

Yıldırım Külliyesi - Bursa

Yıldırım Külliyesi, Yıldırım Beyazid tarafından 1390'lı yıllarda yaptırılmış Bursa'nın en görkemli anıtlarındandır. Yıldırım Külliyesi, Osmanlı Devleti'nin mimarlık ve yapı anlamında bir devlet kültürünü, sanat tarihine geçecek nitelikte üslup bütünlüğünü yarattığı ilk önemli yerdir.

Cami, medrese, imaret, hastane, ahır, mutfak, hamam ve sonradan ilave edilen türbeden oluşan Yıldırım Külliyesi; "Beylik"ten "Devlet"e geçişin en önemli göstergelerindendir.

Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Bursa Gezilecek Yerler

Külliye
İnanç-Kültür Turizmi
Yıldırım Caddesi'ne gitmekte olan otobüslerle ulaşım sağlanabilir. Külliye'ye Kurtuluş Caddesi ve Eğitim caddelerinden ulaşılabilir.
Yıldırım Mahallesi Yıldırım Caddesi 3. Amaç Sokak Yıldırım/BURSA

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 14257    Eklenme Tarihi : 05 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 11 Kasım 2021 Perşembe