­ YILANÇATI KANYONU TABİAT PARKI | Kültür Portalı

Yılançatı Kanyonu Tabiat Parkı - Düzce

Düzce Yığılca İlçesi'nin Karakaş ve Hoca Köyü sınırlarında, Düzce'ye 55 kilometre mesafededir. Kanyonun olduğu bölge Yedigöller Milli Parkı ulaşım yolu güzergahında olup bu güzergahı kullanan ziyaretçilerin kolaylıkla ulaşabileceği ve tercih edeceği bir konumdadır. Kanyon boyunca ormanlık alan, göknar, kayın, karaçam ve meşe ağaçları, irili ufaklı bir çok gölcük ve şelale ile süslenmiş, seyir noktaları, dinlenme alanlarıyla doğal bitki örtüsü ve berrak akan suları ile oldukça dikkat çekicidir. Sahada doğa yürüyüşü, foto safari, günübirlik piknik, olta balıkçılığı, kanyon tırmanışı ve bisiklet gezisi gibi aktiviteler yapılabilir.

Düzce Gezilecek Yerler

Kanyon
Doğa Turizmi
Kanyona Düzce İli Yığılca İlçesi'nden ulaşım sağlanmaktadır. Düzce Yığılca arası 37 kilometredir. Yığılca İlçesi'nden Karakaş Köyü, Yedigöller istikametine devam edilmelidir.
Yaplar Mahallesi 81950 Karakaş Köyü/Yığılca/Düzce
+90 (380)-524-94-33
+90 (380)-524-91-62
iktm81@kultur.gov.tr

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 7592    Eklenme Tarihi : 07 Mart 2017 Salı    Güncellenme Tarihi : 29 Kasım 2021 Pazartesi