­ YENİKÖY HÖYÜĞÜ | Kültür Portalı

Yeniköy Höyüğü - Tunceli

Pulur’un (Sakyol) doğusunda, Keban Baraj Gölü altında kalan Laluşağı Köyü'nün 3 kilometre kuzeyindedir. Gâvur Höyüğü adıyla da bilinen yerleşmede dört yapı katı kazılmıştır. Tepedeki Bizans ve Roma kalıntılarının büyük bir bölümü köylülerce sökülmüş olan höyükte daha erken dönemlere ilişkin mimari kalıntı az, keramik buluntu çoktur. Kara ve açkılı kaplar ya da krem rengi üzerine kırmızı veya koyu kahverengi bezekli kaplar da vardır. İlk Tunç Çağa ait olan buluntular ve işlenmemiş bakır parçaları, madenciliğin varlığının kanıtlanması açısından önemlidir.

Tunceli Gezilecek Yerler

Höyük
Doğa-Kültür Turizmi
Çemişkezek / Tunceli

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 3748    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 16 Mart 2022 Çarşamba