­ UŞAK ARKEOLOJİ MÜZESİ | Kültür Portalı

Uşak Arkeoloji Müzesi - Uşak

KARUN HAZİNELERİNİ KEŞFETMEYE HAZIR MISINIZ?

Yaklaşık 48 yıl boyunca aynı binada hizmet veren Arkeoloji Müzesi, yeni müze binasının 2018 yılında teşhir ve tanzim çalışmalarının bitmesiyle tren istasyonu mevkiine taşınarak modern müzeler arasında yerini almıştır. Müzemiz 3 kattan oluşmakta olup 43 bin koleksiyon ve 2000 eser sergilenmektedir. İlk kat Uşak sınırları içerisinde bulunan arkeolojik eserlere, 2. katta para ve paranın tarihi, son olarak 3. kat ise Lidya Dönemi'ne ve Karun Hazineleri'ne ayrılmıştır. Karun Hazineleri'nin en değerli parçalarından biri olan "Kanatlı Denizatı Broşu" burada sergilenmeye başlanmıştır.

Kaynak: Uşak Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Uşak Arkeoloji Müzesi şehir merkezinde bulunmaktadır. Mahalli vasıtalarla ulaşım sağlanabilir.
Fatih mahallesi Orhan Dengiz Bulvarı no:29/d UŞAK
+90 (276)-212-18-41
usakmuzesi@kulturturizm.gov.tr

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 26848    Eklenme Tarihi : 06 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 17 Mart 2021 Çarşamba