­ TRAPEZAPOLİS ANTİK KENTİ | Kültür Portalı

Trapezapolis Antik Kenti - Denizli

Antik kentin kuzeyden güneye doğru uzanan düzlük üzerine, arazinin coğrafi yapısına göre kurulduğu anlaşılmaktadır. Yüzeyde bazı yapı kalıntıları izlenebilmektedir. Yüzeydeki kalıntılar Roma ve Bizans dönemi özellikleri göstermektedir. Antik kentteki arkeolojik kazı yapılmadığından kalıntıların çoğunun toprak altında olduğu tahmin edilmektedir.

Kaynak: Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Denizli Gezilecek Yerler

Antik Kent
Kültür Turizmi
Denizli-Aydın Karayolu takip edilerek yaklaşık 18 kilometre sonra Sarayköy İlçesi Duacılı Mahallesi'ne ulaşılır. Duacılı Mahallesi'nden güneybatı istikametinde ayrılan yol yaklaşık 6 kilometre takip edilerek Babadağ İlçesi Bekirler Mahallesi'nin 2,5 kilometre güneyinde kalan antik kent merkezine ulaşılır. Ayrıca Bekirler Mahallesi'nin hemen güneyinde antik kentin nekropol alanı bulunmaktadır. Denizli otogardan Babadağ İlçesi'ne minibüs ulaşımı vardır.
Boludüzü Mevkii Bekirler (köyü) Mahallesi Babadağ İlçesi DENİZLİ

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 8130    Eklenme Tarihi : 01 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 25 Kasım 2021 Perşembe