­ TARİHİ MARAŞ ÇARŞILARI | Kültür Portalı

Tarihi Maraş Çarşıları - Kahramanmaraş

Kahramanmaraş; Kapalı Çarşı, Saraçhane, Bakırcılar, Semerciler, Mazmanlar, Kazzazlar, Demirciler Çarşısı ve bu çarşılar etrafında toplanmış geleneksel el sanatları alanında hizmet veren çok sayıda atölye ve dükkânla Türkiye'de geleneksel el sanatlarının en yoğun şekilde icra edildiği merkezlerden biri konumundadır. Sim sırma işlemeciliği, bakırcılık, köşkerlik, keçecilik, külekçilik, ahşap oymacılığı, saraçlık, semercilik, bıçakçılık, kuyumculuk, demircilik, gibi geleneksel el sanatlarının birçok çeşidinin doğal ortamında sergilendiği, temelleri Dulkadiroğulları dönemine dayanan tarihî çarşılar hâlâ ayakta olmakla birlikte ekonomik açıdan canlılığını korumaktadır.

Kaynak: Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Kahramanmaraş Gezilecek Yerler

Çarşı
Kültür Turizmi
Tam olarak şehir merkezinde yer aldığından şehrin her yerinden otobüs, dolmuş ve taksilerle rahatlıkla ulaşım sağlanabilmektedir.
Dulkadiroğlu İlçesi/Kahramanmaraş

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 15315    Eklenme Tarihi : 29 Ağustos 2014 Cuma    Güncellenme Tarihi : 09 Kasım 2021 Salı