­ SİTTİ NEFİS PINARI | Kültür Portalı

Sitti Nefis Pınarı - Şırnak

Cizre Merkez Yafes Mahallesi'nde bulunan Sitti Nefis Pınarı, kuzey-güney doğrultusunda meyilli bir arazi üzerinde inşa edilmiştir. Yapı dıştan 5.10 x 6.15 metre ölçülerinde, doğu-batı doğrultusunda dikdörtgen planlıdır. Giriş kuzey cephenin ortasında yer almaktadır. İç mekân 3.70 x 4.75 metre ölçülerinde aynı yönde dikdörtgen olup, üzeri beşik tonoz örtülüdür. İçerisinde küçük bir havuzu ve su kanalı bulunmaktadır. Günümüzde büyük ölçüde sağlam olan yapının su kaynağı çok azalmıştır. Mimari malzemesi moloz taştır. Tescilsiz olup, kültür varlığı olarak kayıt altına alınması gerekmektedir.

Şırnak Gezilecek Yerler

Çeşme
Cizre / ŞIRNAK
Yafes Mahallesi Cizre / ŞIRNAK

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 4874    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 25 Mart 2022 Cuma