­ İSKİLİP YAYLALARI | Kültür Portalı

İskilip Yaylaları - Çorum

İskilip İlçesi'nin kuzeyinde yer alan ve sarıçam, karaçam, köknar, meşe gibi yöreye özgü bitki örtüsü ile kaplı yüksek dağ silsilesi üzerinde birbiri ile irtibatlı doğal güzellikleri ile dikkati çeken birçok yayla yer almaktadır. Bunlardan İskilip-Tosya karayolu üzerinde bulunan Elmabeli-Beşoluk ve Çiçekli yaylaları, aynı güzergahın 8'inci kilometresinden sola 17 kilometre gidildiğinde Demirbükü ve Yalak yaylaları piknik ve mesire alanlarından iç turizmde yoğun şekilde yararlanılmaktadır.

Kaynak: Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi -Coğrafyası Tarihi Kültürü ve Edebiyatıyla Çorum

Çorum Gezilecek Yerler

Yayla
Doğa Turizmi
İskilip Elmabeli; İskilip’e 13 kilometre uzaklıkta İskilip-Tosya karayolu üzerindedir. Altyapısı Orman İşletmesi tarafından büyük ölçüde tamamlanmış ve bünyesinde oyun sahaları bulunan mesire yeri; yöre halkının günü birlik piknik, eğlence sportif ihtiyaçlarına cevap vermektedir.
Çorum iskilip İlçesi

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 11877    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 14 Haziran 2021 Pazartesi