­ SAMANDERE ŞELALESİ TABİAT ANITI | Kültür Portalı

Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı - Düzce

Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı, çavlan, çağlayan ve cadı kazanı gibi ilginç jeolojik özellikler ve yer yer anıt ağaçların da var olduğu zengin ve bakir bitki örtüsüne sahiptir. Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı, Ülkemizin tescil edilen ilk tabiat anıtlarındandır. 500 metre dere boyunca, anıt ağaçlar, üç adet şelale ve bir de “Cadı Kazanı” adı verilen derin bölüm tescillidir.

Fotoğraf: Gülcan Acar

Ağaçların arasından şiddetle akan sular, beyaz köpükler halinde dökülerek cadı kazanı içinde bulunan derin kayalıkların arasında adeta kaynamaktadır. Şelalenin arkasındaki kayanın içinde, doğal olarak oluşan mağara ile bir ara kaybolan sular biraz ilerden tekrar ortaya çıkarak akışını sürdürmektedir.

Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı, koruma altına alınmış doğal bir varlığımızdır. Zengin bitki örtüsünün su sesi ile bütünleştiği bölge, mesire ve piknik alanları, doğa yürüyüş parkurları, kamp alanları, orman içi dinlenme yerleriyle muhteşem bir doğa güzelliğine sahiptir.

Kaynak: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Şelale
Doğa Turizmi
Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı, Düzce'nin güneydoğusunda, Beyköy Beldesi, Samandere Köyü sınırları içinde yer almaktadır. Beyköy beldesine 15 kilometre, Düzce’ye 24 kilometre, TEM Otoyoluna 20 kilometre, D-100 Karayoluna ise 26 kilometre mesafededir.
Samandere Köyü İç Yolu, 81100 Derdin Köyü/Düzce Merkez/Düzce
+90 (380)-552-58-58

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 52322    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 27 Ağustos 2020 Perşembe