­ SABANCI UZAY EVİ | Kültür Portalı

Sabancı Uzay Evi - Eskişehir

Sabancı Uzay Evi, Eskişehirlilere ve Eskişehir’e gelen turist gruplarına, uzayın büyülü dünyasını izleme ve öğrenme fırsatı veriyor. İleri teknolojik donanımı Sabancı Vakfı ve ÇİMSA’nın katkılarıyla sağlanan Uzay Evi NASA, Avrupa Uzay Ajansı gibi uluslararası kurumlardan eş zamanlı olarak aldığı görüntü ve bilgileri son teknoloji ürünü görüntülü sistemler aracılığıyla ziyaretçilere sunuyor. Uzay Evi’nin 360 derecelik kubbesi evrene, uzaya, galaksilere, yıldızlara, dünya ve gezegenlere canlı bir seyahat deneyimi yaşatıyor. İnteraktif sunumlar ve gösterimlerin yapıldığı Sabancı Uzay Evi’nde balıkgözü lensler ile donatılan ve 16 megapiksellik görüntü elde edilebilen yüksek çözünürlükte projeksiyonlar bulunuyor.

Gruplar www.eskisehirbilimdeneymerkezi.com adresinden ulaşabilecekleri program dahilinde telefon ya da şahsen başvurarak Bilim Deney Merkezi için rezervasyon yaptırabilirler.

Kaynak: Eskişehir Valiliği.(2014). Eskişehir Rehberi (5.Baskı)

Eskişehir Gezilecek Yerler

Kültür Turizmi
11,17 hat numaralı belediye otobüsleri ya da Eskişehir Atatürk stadyumun arkasından kalkan 16,38 hat numaralı minibüsler ile sazova bilim kültür ve sanat parkına ulaşılabilirsiniz.
Bilim Kültür ve Sanat Parkı Ulusal Egemenlik Bulvarı No: 209 ESKİŞEHİR
0 (222) 444 82 36
0 (222) 300 00 14

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 7207    Eklenme Tarihi : 08 Temmuz 2014 Salı    Güncellenme Tarihi : 28 Aralık 2021 Salı