­ OSMANPAŞA (EMİRCİ SULTAN) TÜRBESİ | Kültür Portalı

Osmanpaşa (Emirci Sultan) Türbesi - Yozgat

Yozgat ili Merkez ilçesine bağlı Osmanpaşa Beldesi'nde bulunan Osmanpaşa Camisi’ne bitişik olan bu türbenin yapım tarihi kesin olarak bilinmemektedir. Osmanpaşa, Şeyh Hoca Ahmet Yesevi’nin halifelerindendir. Lakabı Şerifüddün, Babasının adı Muhammed’dir. Emirci Sultan olarak bilinmektedir. Doğum tarihi bilinmemektedir. Ölüm tarihi 1240’tır. Türbe içerisindeki sandukalardan biri 1239 – 1240 tarihli Emir Sultan Şerefüddin İsmail Bin Muhammed’e aittir. Buna dayanılarak türbenin 1239 veya 1240 yıllarında yapıldığı anlaşılmaktadır. Türbesi Yozgat'ın Osmanpaşa Kasabası'ndadır. Asıl adı Osman'dır.

Kaynak: Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Yozgat Gezilecek Yerler

Türbe
İnanç Turizmi
Ulaşım kara yolu ile yapılmaktadır.
Yozgat ili, merkez İlçesine bağlı Osmanpaşa Beldesi'nde bulunmaktadır.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 14501    Eklenme Tarihi : 07 Mart 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 04 Mayıs 2020 Pazartesi