­ ORTA CAMİ | Kültür Portalı

Orta Cami - Tekirdağ

Orta Cami Mahallesi Hükümet Caddesi'nde yer almaktadır. 1856 yılında Kürkçü Sinan Bey’in yaptırdığı caminin yıkılması üzerine hayırsever vatandaşlar tarafından eski yerine yeniden camii yaptırılmıştır. Cami dikdörtgen planlı olup düz ahşap tavanlıdır. Kırma çatı alaturka kiremitle kaplıdır. Yapı malzemesi olarak moloz taş kullanılmıştır. Pencereler yuvarlak tuğla kemerli olup, sövelidir. Kuzeyde bulunan taç kapısının önünde iki ahşap sütunlu sundurma vardır. Caminin batı duvarına bitişik basamaklarla kadınlar mahfiline çıkılmaktadır. Caminin ahşap tavanı süslü olup, doğu ve batı duvarlarında akanthus yapraklı gömme sütun başlıkları görülmektedir. Caminin ince minaresi kesme taştan yapılmış olup tek şerefelidir.

Kaynak: Tekirdağ Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Tekirdağ Kültür Envanteri (2014)

Tekirdağ Gezilecek Yerler

İnanç-Kültür Turizmi
Orta Cami; Tekirdağ Merkez’de, Süleymanpaşa’da Orta Cami Mahallesi’nde bulunmaktadır. Merkeze yürüme mesafesindedir.
ORTA CAMİİ MAHALLESİ /TEKİRDAĞ

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 15028    Eklenme Tarihi : 07 Mart 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 06 Aralık 2019 Cuma