­ ODAYERİ YAYLASI | Kültür Portalı

Odayeri Yaylası - Düzce

Düzce Merkez Çınardüzü Köyü sınırları içerisinde bulunan Odayeri Yaylası Düzce’ye 28 kilometre mesafededir. Beyköy, Ugur Köyü yolu üzerinden orman yolu takip edilerek gidilen yayla, 8,5 ha ve 1200 m yükseklikte bulunmaktadır. Bakir güzelliklere sahip olan Odayeri Yaylası'nda; asırlık ağaçlar arasında çadır kampı, doğa yürüyüşü, foto-safari yapabilir, olta balıkçılığına müsait derelerinde avlanabilir, ata binebilir, dağ bisikleti gibi alternatif sporlar gerçekleştirebilirsiniz. Son yıllarda Düzce yaylaları üzerinde farklı organizasyonlarla çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Bunlardan off road yarışları dikkat çekenler arasındadır. Odayeri Yaylası ve Kardüz Yaylası'na devam eden yaylalar üzerinde dört mevsim off road oyunları ve dileyenler için doğa yürüyüşü ve foto safari etkinlikleri düzenlenebilmektedir. Yaylada yöre halkı tarafından her yıl yayla şenlikler düzenlenmektedir.

Düzce Gezilecek Yerler

Doğa Turizmi
Düzce-Merkez Çınardüzü Köyü sınırları içerisinde kalan Odayeri Yaylası Düzce’ye 28 kilometre mesafededir. Beyköy-Ugur Köyü yolu üzerinden orman yolu takip edilerek ulaşım sağlanır.
Beyköy, Ugur Köyü/DÜZCE

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 18122    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 08 Mart 2021 Pazartesi