­ NARMANLI CAMİ | Kültür Portalı

Narmanlı Cami - Erzurum

Erzurum Narmanlı Cami, Tebriz Kapı semtinde Çifte Minareli Medrese'nin doğusunda yer almaktadır. Cami, kapı üzerindeki dört satırlık kitabeye göre 1738 yılında, Narmanlı Hacı Yusuf tarafından yaptırılmıştır. Narmanlı Cami'nin ortası büyük, yanları küçük beş kubbesi bulunmaktadır. Ayrıca son cemaat yerinin bulunması ve şehirdeki diğer tek kubbeli camilere göre daha büyük çaplı bir kubbeye sahip olması caminin önemini artırmaktadır. Dört köşede tromplar üzerine oturan kubbesi dışarıya 16 kenarlı bir kasnakla yansımaktadır. Düzgün kesme taştan yapılan cami, işçiliği ile de dikkat çekmektedir.

Kaynak: Erzurum Gezi Rehberi Kitabı Tablet İletişim Yayınevi

Erzurum Gezilecek Yerler

İnanç Turizmi
Merkez Cumhuriyet Caddesi güzergahından yaya olarak gidilebileceği gibi, Şehrin her noktasından toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir.
Narmanlı Cami, Tebrizkapı Yakutiye/ Erzurum

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 17677    Eklenme Tarihi : 23 Nisan 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 18 Mayıs 2021 Salı