­ MİMAR SİNAN ANITI | Kültür Portalı

Mimar Sinan Anıtı - Ankara

Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nin bahçesinde yer alır. 1956 yılında Türkiye Emlak ve Kredi Bankası tarafından heykeltıraş Hüseyin Anka’ya yaptırılmıştır. Atatürk’ün, Türk Tarih Araştırma Kurumu’na ilettiği ve sözlerini kendi el yazısı ile “T.T.A.K. Sinan’ın heykelini yapınız. K.Atatürk: VIII 1935 saat 22.50” şeklinde yazdığı vasiyetini, sadece bu banka yerine getirmiştir. Heykelin ağırlığı 7 ton ve tabanı ile birlikte yüksekliği 4.30 metredir. Mermer tabanının ön yüzünde “Mimar Koca Sinan 1490–1588 Türkiye Emlak Kredi Bankasının ilim ve sanat camiasına armağanıdır” oyma yazısı vardır. Tabını üzerinde ünlü mimarımız Mimar Sinan’ın (1490–1588) ayakta duran, kendisine has giysileriyle mermer heykeli bulunmaktadır.

Ankara Gezilecek Yerler

Anıt
Toplu Taşım araçları ile gidilebilir
Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi bahçesi/Sıhhıye

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 9707    Eklenme Tarihi : 10 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 05 Aralık 2019 Perşembe