­ MAVİ BAYRAKLI ALTIN KEMER PLAJI | Kültür Portalı

Mavi Bayraklı Altın Kemer Plajı - Kocaeli

Doğu Marmara Bölgesi'nde Kocaeli'ne bağlı ve İzmit Körfezi'nin güney kıyısında yer alan Karamürsel İlçesi'nde bulunmaktadır. Karamürsel ilçe merkezine 1 kilometre mesafede bulunan plaj, sanayi tesislerinin ilçede yer almaması ve evsel arıtmaların yüzde 100 oranında arıtılmasının sağlanması sebebi ile evsel ve endüstriyel kirlilikten etkilenmemektedir. Karamürsel'de genel olarak yazları sıcak ve az yağışlı, kışları yağışlı ve serin geçer. İlçede yıllık ortalama sıcaklık 14,5 derecedir ve en sıcak aylar ise Temmuz ve Ağustos'tur.

Kocaeli il merkezi ile Karamürsel arasında deniz ve kara ulaşımı mevcuttur. İlçeye toplu taşıma araçlarıyla ve deniz otobüsü ile ulaşım sağlanabilmektedir. Karamürsel Altınkemer Halk Plajı'nın muhteviyatı kum olup 190 metre uzunluğunda ve 18 metre genişliğindedir. Plajda engelli vatandaşlar için her türlü olanaklar mevcuttur. Ayrıca cankurtarma ve ilkyardım olanakları mevcut olup plajda 1 adet anfi tiyatro da bulunmaktadır. Altın Kemer Plajı 2012, 2013, 2014 yıllarında Mavi Bayrak almıştır.

Kaynak: http://karamursel.bel.tr/fotograf-albumu/altinkemer-plaji.html adresinden, 12 Ağustos 2014 tarihinde alınmıştır.

Kocaeli Gezilecek Yerler

Deniz Turizmi
Kocaeli kent merkezine 35 kilometre mesafede bulunan Altın Kemer Plajı'na şehir merkezinden kalkan özel halk otobüsleri ve deniz otobüsleri ile gitmek mümkündür.
Tabakhane Mh. 41500 Karamürsel/Kocaeli

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 13256    Eklenme Tarihi : 12 Ağustos 2014 Salı    Güncellenme Tarihi : 09 Eylül 2021 Perşembe