­ KÖSEHOROZ ŞELALESİ | Kültür Portalı

Kösehoroz Şelalesi - Bursa

Mustafakemalpaşa Kösehoroz Köyü yakınlarındaki Değirmendere üzerindedir. Yüksekliği yaklaşık 18 metre olup, suyun düştüğü yerde doğa harikası bir kaya gölet oluşturmuştur. Değirmendere daha sonra, Mustafakemalpaşa Çayı’nın kollarından olan Alev (Kocaçay) Çayı’na dökülür. Derenin isminin kaynağı da Devecikonak yakınlarındaki su değirmenidir.

Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Bursa Gezilecek Yerler

Şelale
Doğa Turizmi
Kösehoroz Köyü Mustafakemalpaşa İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıktadır. Yol asfalt olup, Devecikonağı yönündedir. Kösehoroz Köyü'ne, günün belli saatlerinde giden köy otobüsleri mevcuttur. Şelaleye toplu taşım aracı ile ulaşım yoktur. Köyden şelaleye ulaşmak için orman içi yollardan yaklaşık iki saat yürümek gerekmektedir. Böyle bir yürüyüş için rehber alınması önerilir
Mustafakemalpaşa/BURSA

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 12857    Eklenme Tarihi : 03 Nisan 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 12 Ağustos 2021 Perşembe