­ KENT TARİHİ MÜZESİ | Kültür Portalı

Kent Tarihi Müzesi - Uşak

Toplamda 1625 metrekare alan üzerinde kurulu, 992 metrekare kapalı alana sahip olan müze; ana bina, ana binada bulunan asma kat, avlu ve avluda bulunan 11 odadan meydana gelmektedir. Müzede Uşak'ın kronolojik tarihi, coğrafyası, kurtuluş mücadelesi, turizm zenginlikleri, doğal güzellikleri, folklorik değerleri, Uşak tarhanas; belgeler, canlandırmalar, görsel sunumlar ve maketlerle anlatılmıştır.

Kaynak: Uşak Belediyesi

Uşak Gezilecek Yerler

Kültür Turizmi
Uşak merkezde yürüyerek ulaşım sağlanır. Uşak Belediyesi ana hizmet binasına yaklaşık 200 metre uzaklıkta olan Uşak Kent Tarihi Müzesi 100 metre ilerde yolun sol tarafında bulunmaktadır. Şehir dışından gelen ziyaretçilerin; stadyum kavşağından itibaren yönlendirme tabelalarını takip ederek müzeye ulaşılması mümkündür.
İslice Mahallesi Fabrikalar Caddesi No:13 (Eski TEK Binası) Uşak Merkez
+90 (276)-224-32-47

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 9734    Eklenme Tarihi : 30 Eylül 2019 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 01 Mart 2022 Salı