­ KASRİK KAYA KABARTMASI | Kültür Portalı

Kasrik Kaya Kabartması - Şırnak

Kasrik Boğazı'nda bulunan kalıntılardan doğal kaya üzerinde bir niş içinde at üstünde insan figürü kabartması yer almaktadır. Cizre’nin 6 kilometre kuzeyinde bulunan Kasrik Boğaz içinde çeşitli yapı kalıntıları mevcuttur. Bu kalıntılardan doğal kaya üzerinde bir niş içinde at üstünde insan figürü kabartması bulunmaktadır. Figür alçak kabartma şeklinde yapılmış olup at üstünde giden bir insan tasvir edilmiştir. Atın vücut hatları anlaşılır olup insan figürü pek anlaşılır değil yüz hatları çokta anlaşılamamaktadır. Dönem olarak Part Dönemi olduğu tahmin edilmektedir. Söz konusu alan günümüzde Cizre halkı tarafından da mesire yeri olarak kullanılmaktadır.

Şırnak Gezilecek Yerler

Doğa-Kültür Turizmi
Kasrik Beldesi'nde bulunmaktadır.
Şırnak

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 3900    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 04 Nisan 2022 Pazartesi