­ KARTALKAYA KAYAK MERKEZİ | Kültür Portalı

Kartalkaya Kayak Merkezi - Bolu

Ülkemiz genelinde yeşil doğası, ormanları, doğal güzellikleri, gölleri, dağları ve yaylaları ile ünlü olan Bolu, özellikle kış turizminde ülke çapında çok önemli bir yere sahiptir. Ülkemizin en önemli kış turizm merkezi olan Kartalkaya Kayak Merkezi, Bolu şehir merkezinin 38 kilometre güneydoğusunda bulunmaktadır.

Kartalkaya Kayak Merkezi, Bakanlar Kurulunca ilan edilen "Bolu - Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi" içinde yer alır. Bölgedeki 5 adet tesis, kış sezonu olan Aralık -Nisan ayları arasında toplam 1600 yatağıyla faaliyet göstermektedir. Kartalkaya otelleri bünyesinde 2 adet ana kayak alanı içerisinde toplam 18 adet mekanik tesis ile çeşitli eğim ve zorluk derecelerinde toplam 25 adet pist vardır. Pistlerin toplam uzunluğu 40 kilometreyi bulmaktadır. Kartalkaya’da özel teşebbüse ait 5 adet konaklama tesisi mevcuttur. Oteller her türlü aktivite ve konfora sahiptir. Mekanik tesislerin toplam kapasitesi 8000 kişi/saattir. Tesislerde deneyimli kayak ve snowboard öğretmenleri ile personeli bulunmaktadır. Her otelin kendi bünyesinde ilk yardım ve sağlık hizmeti verilmektedir. Tesislerden her türlü kayak malzemesi kiralanabilmektedir. Avrupa standartlarında Türkiye'nin en büyük “snowpark”ları Kartalkaya’da bulunmaktadır. Alanda çeşitli zorluk derecelerinde ana rampa-kicker line, bordercross, rail line ve rail-box’lar vardır.

Kaynak: Bolu Kültür ve Turizm Rehberi, 2010, Bolu Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Bolu Gezilecek Yerler

Kış Turizmi
Ulaşım : Ankara Esenboğa Hava Alanı : 2,5 saat, İstanbul Sabiha Gökçen Hava Alanı : 2,5 saat, İstanbul Atatürk Hava Alanı : 4 saat mesafededir. TEM Otoyolu: 30 km Bolu : 38 km. Ankara : 180 km. İstanbul : 280 km. Bolu şehir merkezinden düzenli minibüs veya otobüs seferi yapılmamaktadır. Özel araçlarla ulaşılabilmekte, ayrıca kış sezonunda İstanbul ve Ankara’dan çeşitli seyahat acentalarınca gerek konaklamalı gerekse günübirlik turlar düzenlenmektedir. Bolu – Kartalkaya yolu sezon süresince açık tutulmaktadır. Ayrıca Kartalkaya’ya İstanbul istikametinden özel aracıyla gelecekler için TEM otoyolu Bolu Batı çıkışından çıkılıp, D.100 Karayolu üzerinden Bolu istikametine devam edilip, Bolu’yu yaklaşık 10 kilometre geçtikten sonra sağda bulunan tabelalar takip edilerek 28 kilometre sonra Kartalkaya’ya ulaşılabilir. Ankara istikametinden ise TEM otoyolunun Dörtdivan veya Bolu Doğu çıkışını takip edilerek ulaşılabilir.
Kartalkaya Kayak Merkezi / BOLU

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 124492    Eklenme Tarihi : 18 Ocak 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 14 Şubat 2020 Cuma