­ İSTANBUL AKVARYUM | Kültür Portalı

İstanbul Akvaryum - İstanbul

Dünyanın En Büyük Tematik Akvaryumu, Dünya denizlerinde yaşayan balık türlerinin içinde bulunduğu, kendi türündeki akvaryumlarla kıyaslandığında; gezi güzergahı, temalandırma, interaktiflik, yağmur ormanı ve yeni nesil teknolojisiyle dünyanın en yenisidir. İstanbul Akvaryum; hacmiyle, içerisinde barındırdığı canlı çeşidiyle, gezi güzergahlarındaki aktiviteleriyle dünya çapındaki tüm akvaryumlar içerisinde önemli bir konuma sahiptir. Kendi alanında ‘ilk’leri ve ‘en’leri olan bir proje. Ziyaretçiler, coğrafi bir rotayı takip ederek Karadeniz ile başlayan ve Pasifik’e kadar uzanan toplam 16 tema ve 1 adet yağmur ormanından oluşan güzergahta yolculuk yapmaktadırlar.

Alanların temalandırılmasında o alanın kültürel, coğrafi, tarihsel ve mimari özellikleri, buna uygun dekoratif unsurlar, interaktif oyunlar, filmler ve alan hakkında detaylı bilgilerin verildiği görsel grafikler yer alıyor. Alanların, ses ve ışıklandırma sistemleri de bu temalandırmaya uygun olarak düzenlenmiştir. İstanbul Akvaryum, her anlamda uluslararası standartlarda ve alanında uzman kişiler tarafından yönetilmektedir. İstanbul Akvaryum’da bulunan tüm canlılar, doğal ortamlarına en yakın koşullarda yaşamlarını sürdürmektedirler.

Rakamlarla İstanbul Akvaryum:

• 6 bin 800 metreküp su hacmine sahip, toplam 64 adet tank,
  • 100 dönüm arazi içerisinde, toplam 22 bin metrekare 2 katlı dev proje,
  • İstanbul Akvaryum’a ait 1.200 araçlık 32 bin metrekare otopark alanı, .
  • 6 bin metrekarelik ziyaretçi alanı,
  • Karadeniz’den başlayıp Pasifik’e kadar uzanan 1,2 kilometre uzunluğundaki, özel temalı gezi güzergâhı,
  • Birbirinden ilginç türlerin bulunduğu yaklaşık 1.500 çeşit, toplam 17 bin adet kara ve deniz canlısı,
  • İstanbul Akvaryum içerisinde 470 metrekarelik alana sahip hediyelik eşya birimi,
  • Gezi güzergahı üzerinde 3 kafe,
  • Bir tarafı Panama Kanalı manzaralı, diğer tarafı deniz manzaralı 1 adet restoran.

İstanbul Gezilecek Yerler

Kültür Turizmi
İstanbul Avrupa yakasında Florya'da yer alan İstanbul Akvaryum'a gidiş ve ulaşım için en pratik ve hızlı yol, tesisin servis imkanlarını kullanmaktır. Çift yönlü olan servis güzergahları aşağıda belirtilmiştir. İstanbul Akvaryum Servis Güzergahları İstanbul Akvaryum'a Taksim (Taksim gezi parkı önü), Sultanahmet (Topkapı Sarayı Ana girişi önü), Laleli (Atatürk Cad. Langa Bostanları Sok. Vangölü Seyahat önü) ve Bakırköy'den (İDO Otoparkı) gidiş-dönüş ziyaretçi servisleri kalkmaktadır
Şenlikköy Mahallesi Yeşilköy Halkalı Cad. No:93 Florya-İstanbul
+90 (212)-444-97-44
+90 (212)-574-21-35
iletisim@istanbulakvaryum.com

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 10863    Eklenme Tarihi : 01 Mart 2016 Salı    Güncellenme Tarihi : 09 Mart 2022 Çarşamba