­ HAVİNDİ KAYA YERLEŞİMLERİ | Kültür Portalı

Havindi Kaya Yerleşimleri - Şırnak

Havindi Kaya Oyuğu Yerleşimleri İdil ilçe merkezinin 29 km. güneyinde yer almaktadır. Mağaraların bulunduğu alan İdil-Midyat karayolunun 20. km’sinde yer alan Oyalı Köyü yol ayrımının 9 km güneyindedir. Söz konusu kaya yerleşmeleri Oyalı Köy yolunun 9 km.sinde yolun sağında ve solunda kayalık alanların oyulması sureti ile yapılmıştır. Yolun sağ tarafında, 28’i yerleşim, 4’ü su sarnıcı ve 1 tanesi de camii olarak kullanıldığı anlaşılan 33 adet kaya yerleşmesi tespit edilmiştir. Yolun solunda ise 4 kaya yerleşmesi yer almaktadır.
Doğa Turizmi
İdil-Midyat karayolunun 20. km’sinde yer alan Oyalı Köyü yol ayrımının 9 km.de bulunmakta olup karayolu ile gidilebilmektedir
Oyalı Köyü, Havindi Mev. -İDİL-ŞIRNAK

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1759    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 06 Ekim 2017 Cuma