­ GELİN KAYASI | Kültür Portalı

Gelin Kayası - Giresun

Giresun il merkezinde Mesudiye Köyü’nün Taşhan Bölgesinde Kemaliye Yolu üzerinde bulunan “Gelin Kayası” dik bir yamaçta, sıra dışı duruşu ile halk arasında dolaşan efsaneler nedeniyle son yıllarda turistlerin ilgi odağı haline gelmiştir.

Giresun Gelin Kayası Efsanesi

Gelin Kayası, efsanesine göre “güzeller güzeli genç bir kız, görücü usulü ile sevmediği bir erkek ile evlendirilmek istenmiş. Anne ve babasına karşı çok saygılı olan iyi kalpli kız buna itiraz edebilecek durumda değilmiş. İçten içe köyün başka bir delikanlısı ile hayatını birleştirmek, onunla evlenmek istiyormuş. Ama bunu ailesi ile paylaşmaktan da korkuyormuş (özellikle babasından). Tanımadığı ve sevmediği bir erkek ile evlenmeye engel olamamış. Düğün tarihi gelmiş çatmış ve nihayet koca evine gelin olarak yolcu edilmiş. Gelin alayı önünde at üzerinde götürülürken, içinden Allah'a dua edip yalvarmış, 'Allah'ım, beni kötü koca eline düşürme, taş et dondur' demiş. İyi kalpli gelinin duası o an kabul olmuş ve gelin alayının önünde, at üstünde taş oluvermiş”. Gelin Kayası’nın başka bir özelliği de, bir taraftan bakıldığında yüz silueti görünüşüyle dikkat çekmektedir.

Giresun Gelin Kayası’na Nasıl Gidilir?

Giresun ili, Merkez Mesudiye Köyü Taşhan bölgesinde bulunmaktadır. Ulaşım sorunu bulunmamakta olup ilimize olan uzaklığı 25 km dir.

Giresun Gelin Kayası’nı ve ilimizde bulunan diğer doğal güzellikleri ziyaretiniz için Giresun'da konaklayabileceğiniz Bakanlık Belgeli Tesisler'e ulaşmak için tıklayınız. Giresun'dan dönerken alabileceğiniz seyahat hatıraları için tıklayınız.

Giresun gezilecek yerler

Kaynak: Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Doğa Turizmi
Giresun ili, Merkez Mesudiye Köyü Taşhan bölgesinde bulunmaktadır. Ulaşım sorunu bulunmamakta olup, ilimize olan uzaklığı 25 km dir.
Mesudiye Köyü Taşhan Bölgesi GİRESUN

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 71244    Eklenme Tarihi : 19 Mart 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 25 Şubat 2021 Perşembe