­ GAZİANTEP HAMAM MÜZESİ | Kültür Portalı

Gaziantep Hamam Müzesi - Gaziantep

Gaziantep Hamam Müzesi Osmanlı hamam mimarisi ve kültürünün en güzel örneklerinden birisi olan yapı, Lala Mustafa Paşa tarafından yaptırılan külliyenin hamam bölümü olarak hizmet vermiştir. Vakfiyesine göre 1577 tarihinde yapıldığı anlaşılmaktadır. Paşa Hamamı olarak uzun yıllar hizmet veren yapı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 2015 yılında restorasyonu tamamlanarak, Gaziantep hamam kültürünün yaşatıldığı bir müze haline dönüştürülmüştür. Aslına sadık kalınarak teşhir edilen hamamda; soğukluk, ılıklık, sıcaklık bölümleri, Haluk Perk koleksiyonundan hamam araç ve gereçleri, hamam adetleri, bal mumu heykeller ve maketlerle canlandırılmıştır.

Gaziantep Gezilecek Yerler

Karagöz Mahallesi Sadık Dai Sokak No: 20 Şahinbey / Gaziantep
+90 (342)-232-66-16
gaziantephamammuzesi@gmail.com

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 25505    Eklenme Tarihi : 10 Şubat 2017 Cuma    Güncellenme Tarihi : 24 Şubat 2021 Çarşamba