­ FEKE-İNDERESİ KÖYÜ YAYLASI | Kültür Portalı

Feke-inderesi Köyü Yaylası - Adana

Feke ilçesinden 59 kilometre uzaklıkta güzel manzaralı stabilize yolla ulaşılan bir yayla köyü olan İnderesi Köyü, tamamen bağ ve bahçeler arasında kurulmuştur. Otantik köy yaşamını özleyenler bu yayla köyünde tatillerini geçirebilirler. Elektrik, telefon, sağlık ocağı, jandarma karakolu, bakkal, fırın ve kır lokantalarının hizmet verdiği bu şirin köyde; Yahyalı tipi halı ve kilimler, çoraplar dokunarak satılmaktadır. Köyün çevresinde çadırlarda konaklayarak hayvanlarını otlatan yörüklerin misafiri olup kısa bir sure için yaşamlarını paylaşabilir, rengarenk çiçeklerle kaplı kırlarda dolaşarak, çobanların yanık kaval seslerini dinleyebilirsiniz. Her yıl Ekim ayında Feke Karacaoğlan Kültür ve Sanat Şenliği yapılmaktadır.

Adana Gezilecek Yerler

Yayla
Yayla Turizmi
Feke ve Saimbeyli İlçelerine giden vasıtalar ile ulaşılabilir.
İnderesi Köyü/Feke İlçesi/Adana

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 16222    Eklenme Tarihi : 08 Nisan 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 25 Ekim 2019 Cuma