­ ESKİHİSAR KALESİ | Kültür Portalı

Eskihisar Kalesi - Kocaeli

Eskihisar Kalesi eski çağlarda İzmit Körfezi'nin güneyindeki geçişi kontrol altında tutan Eskihisar Köyü'nün kuzey doğusundadır.

Eskihisar Kalesi ne amaçla yapılmıştır?

Kale’nin Bizans Dönemi'nde, limanı korumak amacıyla yapıldığı sanılmaktadır. Osmanlılar tarafından da kullanılan kale 1998 yılında restore edilmiştir. Kalenin antresi konser etkinlikleri için kullanıma açılmıştır.

Kocaeli Gezilecek Yerler

Kale
Kültür Turizmi
İstanbul'dan 50 kilometre İzmit'ten 45 kilometre uzaklıktaki Eskihisar'a TEM otoyolu ile yarım saatlik bir yolculuktan sonra ulaşılmaktadır. Çamlıca'dan, Bayramoğlu-Darıca Sapağı'na kadar 24 kilometrelik bir yol katedip, Bayramoğlu turnikesinden otoyoldan ayrılarak Eskihisar-Feribot levhaları istikametinde iskeleye gelirken, 50 metre kala sola ayrılan yolun sonrasındaki asfalt toprak giriş Eskihisar'a çıkmaktadır. Ya da eski D-100 Karayolu’nda Gebze-Eskihisar Sapağı’ndan güneye dönülerek, yolun güney tarafında yer alan ilk trafik ışıklarına ulaştıktan sonra güneye doğru düz devam edilince demiryolu üzerinde yer alan köprü civarına gelinmektedir. Köprüden hemen sonra sola dönülüp yol tabelalarına dikkat edilirse, Eskihisar'a giden yol rahatlıkla izlenebilmektedir.
Kocaeli-Gebze

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 70538    Eklenme Tarihi : 11 Ocak 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 02 Ocak 2020 Perşembe