­ ERZURUM ARKEOLOJİ MÜZESİ | Kültür Portalı

Erzurum Arkeoloji Müzesi - Erzurum

Erzurum İli, Yakutiye İlçesi, Rabiaana Mahallesinde bulunan Erzurum Arkeoloji Müzesi'nin 01.11.2021 tarihinde ziyarete açılması planlanmaktadır. Toplam büyüklüğü 11.000 m² olan müzenin sergi alanları 4000 m², depo alanı 1000 m² büyüklüğündedir.

Müze teşhir salonlarında Erzurum ve çevre illerden çeşitli şekillerde kazandırılan fosil, mühür, arkeolojik eser, etnoğrafik eser ve çeşitli dönemlere ait sikke olmak üzere yaklaşık 2000 adet eser sergilenmektedir. Müzede çocuk dostu müze programı çerçevesinde oyun ve aktivite alanları ile sinevizyon alanları mevcuttur.

Müze alt kat teşhir salonlarında mamut fosili, yumuşakça fosilleri, volkanik patlamaların ardından lavların soğumasıyla oluşan obsidyenler, Kalkolitik Çağdan Demir Çağına örneklerin sergilendiği Karaz kültürü, Transkafkasya kültürü, Urartu kültürü ve Hellenistik döneme ait eserler sergilenmektedir.

Müze üst kat sergi salonlarında ise Osmanlı Dönemi, Selçuklu Dönemi eserleri ile Milli Mücadele Dönemi, Ermeni komitacılar tarafından yapılan katliamlara ait buluntular, Halk oyunları ve Oltu Taşı işlemeciliği gelişimi ve tarihçesi ile ilgili eserler ve görseller yer almaktadır.

Kaynak: Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Erzurum gezilecek yerler

Kültür Turizmi
Havuzbaşı güzergahından yaya olarak gidilebileceği gibi ; Şehrin her noktasından toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir. Paşalar Caddesi üzerinde yer almakta olup, Palandöken Devlet Hastanesinin alt kısmında yer almaktadır
Rabia Ana Mahallesi Şahinbey Sokak Dış kapı No:2 Yakutiye/Erzurum
+90 (442)-233-04-14
0 (442) 233 04 15
erzurummuzesi@ktb.gov.tr

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 23348    Eklenme Tarihi : 22 Nisan 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 08 Eylül 2021 Çarşamba