­ EMİR SULTAN KÜLLİYESİ | Kültür Portalı

Emir Sultan Külliyesi - Bursa

Emir Sultan Külliyesi bir padişah külliyesi olmayıp, önemli bir dini ziyaret yeridir. Özellikle dini günlerde akın akın ziyaretçilerle dolan, her gün Mevlid okutulan Emir Sultan Cami ve Türbesi; yabancı turistler kadar ilgi gördüğü kadar Bursalılar için de büyük önem taşımaktadır. Emir Sultan Külliyesi, Türkiye genelinde en çok ziyaret edilen yerlerdendir. 15. yüzyılın ilk çeyreğinde Bursa'da yaşayan 1429'ta vefat eden Emir Sultan, Buhara'da doğmuştur. Hz. Muhammed'in soyundan geldiği için "Emir", gönülleri fethettiği için "Sultan" denmiş ve "Emir Sultan" adıyla dillere destan olmuştur. Esas adı Muhammed'dir. Bursa'da çok büyük bir hürmet görmüştür. Osmanlı Padişahlarından Yıldırım Beyazid'in kızı Hundi Hatun ile evlenmiştir.

Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Bursa Gezilecek Yerler

Külliye
Emir Sultan Mahallesine şehir merkezinden otobüslerle ulaşım sağlanabilir.
Emir Sultan Mahallesi Doyuran Caddesi Yıldırım/BURSA

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 7351    Eklenme Tarihi : 08 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 07 Aralık 2021 Salı