­ DENİZ VE SU ÜRÜNLERİ MÜZESİ | Kültür Portalı

Deniz Ve Su Ürünleri Müzesi - İstanbul

Şirketin kuruluşundan beri gün ışığına çıkarılmayı bekleyen eserlerle, Türk deniz taşımacılığının geçmişten günümüze taşıdığı misyonu, geniş kitlelere duyurmak, tanıtmak, sevdirmek amacıyla 06.11.1995 tarihinde açılmıştır. Müze, İşletme Genel Müdürlüğü ile aynı binada bulunmaktadır. Bina 1912–1914 yıllarında yapılmıştır. Sergilenmekte olan eserler, İşletmenin kuruluşundan günümüze aktarılan, Mustafa Kemal Atatürk’ün gemi hatıra defterine yazdığı el yazmaları, resimler, (Diyarbakırlı Tahsin, İbrahim Çallı, Fikret Otyam vs.), maketler, gemi objeleri (pusula, telgraf, fener vs) şeklindedir.

İstanbul Gezilecek Yerler

Doğa-Kültür Turizmi
T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı, Şehir Hatları Vapurları, İETT Otobüsleri ve minibüslerle ulaşılabilir.
Rıhtım Cd. Merkez Han. No: 4 80120 Karaköy Beyoğlu İstanbul
0 (212) 251 22 81
0 (212) 293 00 99

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 7559    Eklenme Tarihi : 18 Aralık 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 31 Ocak 2022 Pazartesi