­ CEHENNEM DERESİ KANYONU | Kültür Portalı

Cehennem Deresi Kanyonu - Artvin

Cehennem Deresi Kanyonu, Ardanuç ilçe merkezinin 7 kilometre kuzeybatısında ve Artvin-Ardanuç karayolunun 25'inci kilometresinde bulunmaktadır. Dünyadaki sayılı kanyon vadileri arasında yer alır.

Cehennem Deresi tipik bir kanyon vadidir. 500 metre uzunluğunda, 70 metre genişliğinde ve 6 metre derinliğindedir. Ardanuç suyuna açılmaktadır. Dağların arasında oluşmuş bir coğrafi yapıdır. Yani kanyonun en derin yeri deniz seviyesinden çok yüksektir.

Kanyona gitmek için bazı taşlı ve dik patikaları takip etmeniz, tek kişinin bile zor sığacağı yollardan geçmeniz gerekir. Hatta aralıklardan tek tek geçerken, orada yaşamını sürdüren canlıların olası saldırılarından korunmak için bir sopa veya zil ile gürültü çıkarmak gerekir.

Artvin Gezilecek Yerler

Kanyon
Artvin-Ardanuç kara yolunun 25'inci kilometresinde yer almaktadır

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 56922    Eklenme Tarihi : 28 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 10 Ocak 2020 Cuma