­ CAMİLİ EFELER TABİATI KORUMA ALANI | Kültür Portalı

Camili Efeler Tabiatı Koruma Alanı - Artvin

2873 sayılı Milli Parklar Kanununun 3. maddesinin 2. paragrafına istinaden Bakanlık Makamının 24.03.1998 tarih ve 273 sayılı olurları ile Tabiatı Koruma Alanı ilan edilmiştir. Efeler Ormanı, sadece Türkiye'nin değil, neredeyse bütün Avrupa'nın insan ile değmemiş ekosistemidir. Bilimsel olarak GEF-II projesi, sahada uygulanmıştır. Biyosfer Rezerv Alanlarına sahiptir olup, biyolojik çeşitlilik açısından zengindir. Saf Kafkas Arı ırkı için gen koruma havzasıdır. 3200 mm. Yıllık yağış ve sürekli yüksek bağıl nemin egemenliği altında derin vadiler boyunca yükselen bakir bitki örtüsü ile bir Yağmur Ormanı Ekosistemi özelliğine sahiptir.

Artvin Gezilecek Yerler

Borçka'ya 45 kilometre mesafedeki Efeler köyü sınırları içerisindedir.
Borçka Efeler Köyü /Artvin

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 6749    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 07 Ocak 2022 Cuma