­ BOZOK YAYLASI | Kültür Portalı

Bozok Yaylası - Yozgat

Yozgat topraklarının bulunduğu bölge “Bozok Yaylası” olarak adlandırılır. Kızılırmak yayı içerisinde kalan yayla, Delice Irmağı ve Çorum Suyu’na ulaşan vadilerle yarılmış, hafif dalgalı düzlüklerden oluşur. Bozok Yaylası doğuda Akdağlar’a dayanır. Kuzeydoğuda Deveci Dağı’nın batıya doğru ilerleyen kolları, düzlükler arasında kaybolur. Güneybatıda ise Kırşehir’e doğru yeniden alçak dağlar belirir. Bunlar arasında Bozok Yayla’sının yükseltisi 1200-1400 metre arasındadır. Kuzeybatıya doğru alçalan yayla, 800 metreden aşağıya Kızılırmak taban ovasına doğru uzanır. Cehirlik Yaylası, Kadıpınarı, Şebekpınarı, Yahyasaray (Sırıklı) Yaylası ve yoğurdu ile ünlü Hisarbeyli Yaylası Yozgat'ın önemli yaylalarıdır.

Kaynak: Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşiv

Yozgat Gezilecek Yerler

Yayla
Doğa-Kültür Turizmi
Ulaşım karayolu ile yapılmaktadır.
Yozgat

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 17672    Eklenme Tarihi : 29 Nisan 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 17 Şubat 2021 Çarşamba