­ ATATÜRK EVİ | Kültür Portalı

Atatürk Evi - Kayseri

İmamizade Raşit Ağa Konağı olarak bilinen ve günümüzde Atatürk Evi ve Müzesi olarak hizmet veren konak, 19'uncu yüzyılda yapılmış Geç Osmanlı Dönemi’ne ait eski bir Türk evidir. Konak, kültürel öneminin yanı sıra, Mustafa Kemal Atatürk’ün Kayseri’de ağırlanması bakımından tarihî öneme sahiptir. 19-20 Aralık 1919 tarihinde Atatürk, Heyet-i Temsiliye adına Kayseri’ye ilk gelişlerinde bu konakta iki gece misafir edilmiştir.

1976 yılında Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı olarak tescil edilen konak, 1978 yılında da Kültür Bakanlığı tarafından kamulaştırılmış ve 1983 yılında Atatürk Evi olarak ziyarete açılmıştır. 19 Aralık 1998 günü binanın ikinci katı tekrar düzenlenerek Atatürk Müzesi olarak hizmet vermeye başlamıştır. Yapıldığı dönemi ve yöresel özellikleri yanı sıra şık mobilya ve süslemelerle dekore edilen konakta Atatürk’ün balmumu heykeli, ziyareti ile ilgili belge ve fotoğraflar yer almaktadır.

Kaynak: Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü.

Kayseri Gezilecek Yerler

Şehir Merkezinde bulunmaktadır.
Cumhuriyet Mahallesi / Kayseri

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 16097    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 22 Haziran 2021 Salı